Vanhemmille

Vanhemmille

Tältä sivulta löydät lisää tietoa asioista, jotka on hyvä tietää lapsesi harrastuksesta ja seurasta jossa olette.

Valmennus ja ohjaus

Seurassamme on mahdollisuus aloittaa jo 4-vuotiaana ja jatkaa aina veteraaniurheilijaksi. Liikuntaleikkikoulusta jatketaan yleisurheilukouluun, jonka jälkeen on mahdollisuus päästä tsemppiryhmään ja jatkaa valmennusryhmiin. Yleisurheilun harrastamista voi jatkaa myös ilman tavoitteita ja siirtyä urheilukoulusta harjoitusryhmiin.

Vanhempainillat

Ohjaajat

Liikuntaleikki- ja yleisurheilukouluja, sekä harjoitus- ja tsemppiryhmiä ohjaavat noin 10 reipasta seuramme ohjaajaa. Kaikki ohjaajat ovat koulutettuja ja heitä koulutetaan koko ajan lisää.

Aktiivisten vanhempien merkitys

Aktiivinen osallistuminen lasten harrastuksiin on ensiarvoisen tärkeää niin oman lapsen kuin koko seuran kannalta. Mitä enemmän aktiivisia vanhempia seurasta löytyy, sitä vähemmän työmäärä kasautuu muutamalle toimijalle. Kentän laidalta saa uusia ystäviä ja saa olla aitiopaikalla seuraamassa lasten temmellystä harrastuksen parissa. Vanhemmat voivat esim. toimia kuskeina harjoituksiin ja kilpailuihin, kerätä varoja seuralle ja auttaa mahdollisissa kilpailujärjestelyissä. Mitä enemmän aktiivisia taustajoukkoja löytyy, sitä kiinteämpi ja parempihenkinen seurasta muodostuu. Vapaaehtoistoimijat ja aktiiviset vanhemmat mahdollistavat seuran toiminnan jatkumisen!

MITÄ ALOITTELEVA YLEISURHEILIJA TARVITSEE?

Jokaisella urheilijalla on oltava vakuutus. Yleisurheilussa vakuutus sisältyy urheiluliiton lisenssiin. Se kattaa seuran harjoituksissa, kilpailuissa ym. seuran tilaisuuksissa sattuneet tapaturmat. Seura ostaa jokaiselle yleisurheilukoulun maksaneelle lisenssin. Valmennusryhmäläisten on hankittava lisenssi erikseen. Suomen Urheiluliitolla on yhteistyösopimus If-vakuutusyhtiön kanssa, joten lisenssivakuutuksia hoitaa vakuutusyhtiö If.

Lisenssi (sisältää vakuutuksen)

Urheilija tarvitsee lisenssin aina, kun hän on mukana Suomen Urheiluliiton ja sen piirien organisoimassa kilpailutoiminnassa. Lisenssi on voimassa kauden 1.1.-31.12.

Vakuutus

Jokainen lisenssin omaava on vakuutettu IF:in tapaturmavakuutuksella. Vakuutus on voimassa seuran tapahtumissa, kilpailuissa ja harjoituksissa. Voit lukea lisää vakuutuksesta Urheiluliiton sivuilta:
http://www.yleisurheilu.fi/seurat/vakuutukset ja http://www.yleisurheilu.fi/seurat/yleisurheilulisenssit

Kengät ja muut varusteet

Harjoituksissa tulee olla lenkkarit, joilla pärjää myös ensimmäisissä kilpailuissa aivan hyvin. Seuralta löytyy käytettyjä sekä myytäviä piikkareita, kun haluaa panostaa varusteisiin. Sadesäällä ei suositella kumisaappaita, sillä ne ovat vaaralliset. Emme myöskään toivo sandaaleita tai tennareita harjoituksiin. Kenkien lisäksi lapsella tulee olla ulkoliikuntaan soveltuvat vaatteet. Sadepäivinä harjoitukset pidetään normaalisti ulkona, joten pukekaa lapsen päälle sadetta kestävät vaatteet.

Talvella sisäharjoituksissa lapsella tulee olla sisäliikuntaan soveltuvat vaatteet (trikoot/shortsit/collegehousut ja t-paita), sekä lenkkarit joista ei saa lähteä jälkiä lattiaan.

Liikuntaleikkikouluissa ja Yleisurheilukouluissa harjoittelevilla lapsilla tulisi olla paidassa maalarinteipillä kiinnitetty nimilappu, jotta ohjaajat ja lapset oppivat nopeasti toistensa nimet.

Juomapullo

Harjoituksiin tulee ottaa mukaan aina oma juomapullo ja janojuomaksi suositellaan vettä. Juomapulloon kannattaa kirjoittaa oma nimi.

Kilpailut

Seura tiedottaa omilla nettisivuilla sekä s-postilla kilpailuista joihin toivomme lasten osallistuvan. Kilpailuissa lapsilla tulisi olla seuran kisa-asu.

Harjoitusmaksu

Uusi yleisurheilusta kiinnostunut on tervetullut käymään harjoituksissa tutustumassa kaksi kertaa. Tutustumisaika on maksuton. Jos lapsi haluaa jatkaa yleisurheiluharrastusta, niin tulemme lähettämään harjoitusmaksun. Harjoitusmaksutiedot löytyvät ryhmien tiedoista seuran nettisivuilta.

Ryhmätiedot

Löydät lapsesi ryhmän ohjaajan tiedot seuran nettisivuilta, sekä harjoitusajat. Toivomme, että vanhemmat muistavat ilmoittaa ohjaajalle aina kun lapsi ei voi osallistua harjoituksiin. Ohjaajat eivät vastaa viesteihin, joten jos haluat kysyä jotain, niin ohjaajalle kannattaa soittaa. Jos osoitteenne tai muut yhteystiedot muuttuvat, niin olettehan asiasta yhteydessä ohjaajiin, jotta tietonne ovat ajantasalla, kiitos!

Harjoitusten seuraaminen

Vanhemmat voivat jäädä seuraamaan harjoituksia urheilukentän katsomoon. Talvella tilat ovat rajalliset, joten vanhempien tulee jäädä salin ulkopuolelle.

Toivomme ohjaajille työrauhaa, jonka takia pyydämmekin vanhemmat pois ryhmän läheisyydestä harjoitusten aikana. Harjoitusten yhteydessä on hyvä vaikka lähteä lenkille.

LOPUKSI

Mikäli sinulla jäi vielä kysyttävää, käänny rohkeasti seuran toimihenkilöiden puoleen. Olet tervetullut tutustumaan harjoituksiin ja osallistumaan toimintaan.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi yleisurheiluharrastuksen pariin!