Pm-huipentumassa paljon menestyjiä

9-15-vuotiailla kesän suurimmat, ja tärkeimmät, yleisurheilukisat Pohjois-Karjalassa ovat pm-huipentumat. Tällä kertaa ne järjestettiin viime viikonloppuna Outokummussa. Lieksalaismenestys kisoissa oli hienoa.

13-sarjalainen Eero Mauro voitti kaikki neljä lajiaan ja teki lähenteli kaikissa myös piirinennätystulosta, mutta etenkin pikajuoksuissa kova vastatuuli hieman verotti tuloksia. 60 metriä Eero juoksi aikaa 8,07, 200 metriä 26,92, 60 metrin aidat 9,83 ja seipäässä ylittyi 330. Kilpailun ulkopuolisena Eero kävi vielä työntämässä kuulakisan pisimmän kaaren 11,40.

Saman ikäisissä tytöissä Lieksaan matkasi myös neljä kultaa, Aino Pyykölle kolme ja Tuuli Saraniemelle yksi. Aino voitti 200 metriä ajalla 30,50 ja kolmiloikan tuloksella 8,97. Bravuurilajissa seipäässä ylittyi oma ennätys 262. Tuuli mestaruus tuli keihäästä ennätystuloksella 26,51. Ainon mitalikaappiin tuli lisäksi 60 metrin pronssia ja Tuulilla seipään hopeaa ja moukarin pronssia.

11-vuotiaissa Martti Saraniemi voitti korkeuden ennätyksellään 115 ja otti pronssia kuulasta.

9-vuotiaissa Maiju Saraniemi jatkoi sisarustensa viitoittamaa piirinmestaruuksien sarjaa. Maijulle mestaruus tuli 40 metrin juoksusta omalla ennätyksellä ja tiukan maalikamerakuvan tutkailun jälkeen ajalla 7,22 sekä kuulassa 5,83 kantaneella työnnöllä. Pituudessa ja keihäässä tasaiset mestaruuskamppailut kääntyivät Maijua vastaan ja niistä molemmista tuomisina oli pm-hopeaa.

9-vuotiaissa pojissa mitalirohmuna oli Eppu Ahvenainen, joka otti hopeaa pituudesta ja pronssia 40 metriltä sekä keihäästä.

Lieksalaistulokset löytyvät TÄÄLTÄ.