Neljän mitalin Sm-kisat

Viime viikonloppuna Lahdessa kisattiin 14-15-vuotiaiden yleisurheilun SM-kilpailut. Lieksan Urheilijoista mukana oli neljä urheilijaa, joilla kaikilla oli etukäteen hyvät menestysmahdollisuudet lajeissaan. Ja kun koko nelikko onnistui kisoissa erinomaisesti, oli viikonlopun saldona hurjat neljä mitalia.

Viikonlopun kovin onnistuja oli Eero Mauro, joka juoksi 14-vuotiaiden pikamatkoilla kultaa ja hopeaa. Lauantain 100 metrillä Eero juoksi ensin alkueränsä voittoon ajalla 11,85. Tiukassa loppukilpailussa Eero juoksi hienosti hopealle ajalla 11,83. Mestaruus meni Oliver Öhmanille (11,61) ja pronssi Miro Mäkiselle (11,95). Myös kaksi seuraavaksi juossutta alitti 12 sekuntia.

Sunnuntaina Eero jatkoi urakkaansa 300 metrillä. Alkuerässä tuli jälleen erävoitto hieman löysäillenkin ajalla 39,84. Finaalissa mukana oli sitten neljä lauantain sadan metrin viidestä parhaasta, mm. silloin kisan voittanut Öhman. Finaaliin Eero lähtikin rohkealla voittajan asenteella. Heti alusta alkaen täysillä ja lopussa taistellen sen minkä pystyy. Eero ottikin heti alussa ulommilla radoilla lähteneet kovimmat kilpakumppanit kiinni eikä päästänyt heitä enää rinnalleen vaikka lopussa hieman maitohapot jo jylläsivätkin lihaksissa. Näin Eerolle mestaruus ennätysajallaan 37,98. Eetu Rantalalle hopeaa (38,26) ja satasen mestari Oliver Öhmanille pronssia 38,32).

Perjantaina seiväspaikallakin nähtiin iloisia LU:laisia mitalisteja. 15-vuotiaiden seipäässä Maija Boren taisteli tiukasti mestaruudesta aina kisan loppuun asti. Maija aloitti kisan 280:sta ja ylitteli sen jälkeen korkeuksia yksi toisensa jälkeen. Päivän korkein ylitys tuli 335:stä, joka meni kolmannella hypyllä. Tuloksena SM-hopeaa. Kisan mestaruuteen hypännyt Nelli Pajula meni tuon korkeuden yli ensimmäisellään, joten hän otti mestaruuden samalla tuloksella mutta paremmalla pöytäkirjalla.

Vuotta nuorempien seipäässä Tuuli Saraniemi ja Aino Pyykkö hyppäsivät myöskin hyvät kisat. Tuuli ylitti korkeimman ylityksensä 290:stä ensimmäisellään ja sijoittui kisassa kuudenneksi. Aino puolestaan meni 290:n yli toisellaan ja oli seitsemäs. Kisan voitto meni Tuuli Järviselle 350 tuloksella. Kahden urheilijan joukkuekisassa Tuuli ja Aino ottivat ylivoimaisen mestaruuden LU:lle tuloksella 580. Toiseksi tuli Espoon Tapiot yhteistuloksella 535 ja kolmanneksi Laitilan Jyske 445:llään.

LU:n urheilijoita oli siis neljässä lajissa ja mitaleita tuli niistä kaikista. Huiput kisat siis kokonaisuudessaan.

Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät Tilastopajan sivuilta.