Juhlakisoissa tulossa mielenkiintoisia kamppailuja

Keskiviikkona kisailtavien LU:n 90v Juhlakisojen päälajeissa tulee mielenkiintoisia ja tasokkaita kamppailuja. Tässä vaiheessa miesten ja naisten osallistujalistoilta löytyy useita Kalevan Kisa-urheilijoita ja neljä aikuisten Sm-mitalistia.

Miesten 100 metrillä on luvassa tasainen kolmen voittokamppailu. 18-vuotias LU:n kasvatti, nykyään Joensuun Katajaa edustava, Eeki Kokkonen on tällä kaudella juossut ennätyksekseen 11,28 ja on ehkä kisan pienoinen ennakkosuosikki. Mutta Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Teemu Keronen on tänä vuonna parantanut 400 metrin ennätystään aikaan 49,05, joten hänen parin vuoden takainen 100 metrin ennätys 11,27 lienee vaarassa nyt kauden ensimmäisessä suoran mitan kisassa. Kolmas voittokamppailuun mielivä on Joensuun Katajan 22-vuotias pituushyppääjä Kalle Salminen. Pituutta tänä vuonna jo 773 hypännyt Kalle ei ole 100 metriä juossut vuoden 2013 juostun 11,96:n jälkeen, mutta hänkin saattaa hätyytellä 11 sekunnin rajaa.

Naisten 200 metrillä kärkikamppailu käydään näillä näkymin kolmen LU:n kasvatin kesken. Kalevan Kisoissa juuri pronssille 7-ottelussa otellut Hertta Heikkinen omaa porukan parhaan ennätyksen 24,70. Tuolla ajalla olisi ollut tänään Kalevan Kisojen finaalissakin kuudes. Nelinkertainen Kalevan Kisojen 7-ottelun mestari, tänä vuonna ennätyspisteillään neljänneksi yltänyt, Jutta Heikkinen on pinkonut matkan ennätykseen 25,06 ja tänä vuonna 25,49. Katajaan pari vuotta sitten siirtyneet Heikkiset saavat kovan vastuksen edelleen Lieksan Urheilijoita edustavasta Silja Kemppaasta. Hänellä ennätys on viime kesäinen 25,35 ja tänä vuonna toistaiseksi paras aika on 26,16.

Naisten pituushypyssä Jutalla on osallistujalistan paras ennätys, tasan 6 metriä, ja tänä vuonna on mennyt 568. Hertalla puolestaan oma ennätys on tässäkin lajissa vain kaksi päivää vanha kun Jyväskylän Kalevan Kisoissa lensi 585. Tilastoissa sentin päästä Hertasta löytyy kuitenkin kolmiloikan ekspertti, Jutan ja Hertan tavoin Joensuun Katajaa edustava, Jessica Miettinen. Kaukana ei ole myöskään Viitasaaren Viestin 19-vuotias Miina Palonen, jonka ennätys on 579.

Miesten keihäässä on vain yksi selkeä suosikki. Sulkavan Urheilijat-41 -seuraa edustava Toni Sirviö heitti kolme vuotta sitten kahdessa kilpailussa yli 80 metriä ja otti Kalevan Kisoissa pronssia. Tuolloin etupuolelle pääsivät vain herrat Pitkämäki ja Ruuskanen kun taakse jäivät mm. Wirkkala ja Mannio. Sirviön ennätyksen tarkkamitta on 81,63. Nyt kilpakentille paluuta tekevälle tuollainen samanlainen kaari saattaisi tarkoittaa EM-kisalippua. Tämän kauden ainoassa kisassa tosin lensi vasta vähän yli 70 metriä. Tilastojen valossa kakkostilasta on tulossa tiukka kamppailu kun neljä miestä on heittänyt ennätyksensä 65 ja 69 metrin välille.

Naisten keihäässä on tulossa muiden naisten lajien tapaan mielenkiintoinen otatus. Jutta Heikkinen omaa parhaan ennätyksen 48,07 (tänä vuonna 46,34). Hankasalmen Hangan Heli Pynnönen on kuitenkin heittänyt ennätyksensä 46,25 ja himoitsee varmasti lajivoittoa. Yllätysvalmis on myös Hertta Heikkinen, joka perjantaina heitti kauden parhaansa 40,34, ennätyksensä ollessa 41,93.

Myös nuorten ja lasten sarjoissa käydään monia tiukkoja kamppailuja mutta lasten sarjalaisten ilmoittautuminen tapahtuu suurelta osin vasta kisapaikalla.

Tällä hetkellä ilmoittautuneiden lista löytyy osoitteesta: www.kilpailukalenteri.fi