Aurinko siivitti kesäkauden alkuun Sittalammella

Sittalammen Ympärijuoksusta on kehkeytynyt vuosien saatossa perinteinen lieksalaisten yleisurheilijoiden kisakauden avaustapahtuma. Vuonna 1999 alkunsa saanut kilpailu juostiinkin nyt jo kahdennenkymmenen kerran. Koko juoksun historian ajan juoksulenkit ovat olleet samat, jos vaan koko reitti on ehtinyt lumien alta paljastua juoksukuntoon. Suurimmalla osalla kerroista ympärijuoksu on juostu vappupäivänä mutta tänä vuonna juoksu siirrettiin suosiolla tälle päivälle. Ja siirto olikin onnistunut kun tänään saatiin nauttia lähes 20 asteen lämpötilasta ja auringonpaisteesta sekä loistavassa kunnossa olleista juoksubaanoista.

Erityisen ilahduttavaa oli miesten ja naisten sarjan juoksijaryhnätys kun näissä oli yhteensä 12 juoksijaa. Miesten kilpasarjan neljällä kierroksella (ja siis noin 2800 metrillä) ainoana juoksijana voittoon juoksi Toni Mikkonen ajalla 11.36. Kuntosarjan puolet lyhemmällä matkalla kärkivauhtia juosseet Veikka Rantanen ja Joni Korhonen kirittivät Tonia kaksi ensimmäistä kierrosta ja otattivat toisiaan vastaan tiukan kirikamppailun viimeisillä parilla sadalla metrillä. Voittoon juoksi lopulta Veikka ajalla 5.29 ennen kolmen sekunnin päässä tullutta Jonia. Naisten kahdella kierroksella voittoon juoksi Satu Liimatta ajalla 6.32.

Nuoremmissa sarjoissa juoksijoista erityismaininnan arvoisesti juoksivat mm. 10-vuotiaiden poikien 700 metrin voittoon ajalla 3.24 juossut Anton Öystilä ja 9-vuotiaiden tyttöjen 600 metrisen voittoon juossut Maiju Saraniemi (2.51).

Kaikki tulokset:

20. Sittalammen Ympärijuoksu