Ylimääräinen kokous sunnuntaina 18.10 klo 17

Lieksan Urheilijoiden ylimääräinen kokous pidetään sunnuntaina 18.10.2020 klo 17 EräsRavintolassa (Pielisentie 17, entinen Sininen Kahvila uudessa paikassa). Syy kokoukselle on sääntömuutosesitys, jota seuran johtokunnan esittää.

Heti kokouksen jälkeen on osallistujille ruokailumahdollisuus, joten jos etukäteen tiedät osallistuvasi kokoukseen ja ruokailuun, ilmoita siitä Anssille (041-4537332, anssivanska@yahoo.com), jotta osaamme varata ruokaa tarpeeksi.

Yhdistysten sääntöjä on hyvä tarkentaa säännöllisin ajoin, jotta ne pysyvät ajanhermoilla. Edellisestä sääntömuutoskerrasta on jo jonkin aikaa, mutta silti nyt ei ole tarve kovin isoille muutoksille. Tämän hetken toimintasäännöt löytyvät TÄÄLTÄ.

Esitetyt selkeimmät muutokset ovat:

  • Seuran viralliseksi ilmoitustauluksi merkitään seuran internetsivusto
  • Johtokunnan jäsenten määrä päätetään aina syyskokouksessa, määrä on 3-8 välillä (nykyään kiinteä 6)
  • Sääntöissä tällä hetkellä lukeva tilintarkastaja korvataan toiminnantarkastajalla
  • Lisätään kohta, jossa todetaan, että johtokunta voi halutessaan päättää mahdollisuudesta osallistua seuran kokouksiin etäyhteydellä
  • Lisätään ”Seura ja seuran jäsenet sitoutuvat urheilun oikeusturvalautakunnan toimivaltaan ja sitoutuvat noudattamaan lautakunnan päätöksiä.”
  • Lisätään seuran sääntöihin suora lainaus Olympiakomiten seurojen mallisäännöistä pitkä kohta ”Jäsenen erottaminen ja muut kurinpitotoimet”, tässä kohdassa käydään mm. urheilun eettisiä ohjeita, antidopingsäännöstön noudattamista, kilpailutulosten manipuloinnin kieltoa, seksuaalisen häirinnän rangaistavuutta yms. tärkeitä asioita.