Eero Mauro LU:n vuoden urheilija

Lieksan Urheilijoiden kauden palkitsemistilaisuus ja syyskokous pidettiin tänään Sinisessä Kahvilassa.

Kausi 2019 oli seuralle varsin menestyksekäs kun neljä urheilijaa ylsi Suomen mestaruuskisojen mitaleille. Lisäksi seuratoiminta oli muutenkin varsin aktiivista kun lisenssiurheilijoita oli 106 ja kesän aikana eritasoisia yleisurheilukisoja järjestettiin 13 kappaletta.

Vuoden urheilijaksi valittiin 14-vuotiaiden 300 metrin Suomen mestariksi juossut Eero Mauro. Eero juoksi lisäksi 100 metrillä lisäksi hopealle.

Sm-mitaleille kesän kisoissa henkilökohtaiselle mitalille myös 15-sarjan parhaana palkittu Maija Boren, joka hyppäsi Sm-kisoissa seipäässä hopealle. Maijalle annettiin myös LU:n entisten puheenjohtajien stipendirahaston stipendi. 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa palkittiin seipään joukkuekilpailussa mestaruuden voittanut kaksikko Tuuli Saraniemi (Sm-6 henkilökohtaisessa kisassa) ja Aino Pyykkö (Sm-7).

17-vuotiaiden sarjan parhaana palkittu Milla Martikainen puolestaan heitti 17-sarjan keihäänheiton piirinennätyksen 43,98.

Nuoremmissa sarjoissa sarjojen parhaimpien palkinnot saivat Nea Nevalainen (T13), Martti Saraniemi (P12), Eppu Ahvenainen ja Pasi Kärkkäinen (P10) sekä Maiju Saraniemi (T10).

Palkitsemistilaisuudessa palkittiin myös ansiokkaasti seuratoiminnassa vaikuttaneita toimijoita. Himoitulla ja arvostetulla Vuoden Seuratoimija -kiertopalkinnolla palkittiin ansiokkaasti kuuluttajana kisoissa toimiva Atso Vänskä. Vuoden valmentajan palkinto meni itseoikeutetusti Eero Mauron Suomen mestariksi valmentaneelle Jorma Turpeiselle. Vuoden ohjaajana puolestaan palkittiin Riina Kettunen.

Palkitsemistilaisuuden jälkeen pidettyyn seuran syyskokoukseen osallistui 12 henkilöä. Kokousväki valitsi seuran puheenjohtajana jatkamaan Anssi Vänskän ja seuran johtokunnassa jatkamaan seuraavaksi kahdeksi vuodeksi valittiin erovuorossa olleet Krista Kettunen, Jorma Seppänen ja Mervi Tolonen. Vanhoina johtokuntalaisina toisen vuoden toimikaudestaan jatkavat Marika Hyvärinen, Riitta Liimatta ja Riina Vellonen.

Syyskokousväki hyväksyi johtokunnan kokoukselle esittämän toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2020 sellaisenaan. Toimintasuunnitelman ja talousarvion mukaan toiminta jatkuu yhtä vilkkaana kuin kuluvana vuonna. Pääpaino toiminnassa on laadukkaan urheilukoulutoiminnan järjestäminen, nuorten urheilijoiden valmentautumisen ja kilpailemisen riittävä tukeminen sekä laadukkaan ja riittävän runsaan, lähinnä lapsille ja nuorille suunnatun, kilpailutoiminnan järjestäminen ensi vuonnakin.